KENNISMAKING MET DE BOKKEBLOAZERS

In 1985 werd blaaskapel De Bokkebloazers opgericht door Wim Smits. Na eerst in verschillende andere kapellen te hebben gespeeld vond hij het tijd worden om in Dinther weer een nieuw muziekgezelschap bij elkaar te brengen. Samen met een aantal jeugdige leden van de plaatselijke harmonie St. Servaes en onder leiding van (ome) Harrie Smits ging men enthousiast van start.

Het repertoire bestond in het begin vooral uit walsen, polka s en wat Egerlanders. Bijna 25 jaar later zijn er nog een vijftal leden van het eerste uur actief. De kapel bestaat nu uit 15 muzikanten en inmiddels zijn er ook Tsjechische composities, popklassiekers, meezingers en up-tempo nummers aan het repertoire toegevoegd. Met het uitgebreide muziekgenre kunnen De Bokkebloazers elk publiek bespelen. Ze zijn dan ook graag gezien en gehoord op allerlei feesten.

Een paar jaar geleden wonnen De Bokkebloazers de grote prijs van de stad Eindhoven, en dit jaar mochten ze de Bernhezer lentetrofee mee naar hun clubhuis nemen. Elk jaar luisteren ze onder andere de wijnfeesten in het Duitse Rech a.d. Ahr op. Maar ook op pleinfeesten, kapellenmiddagen, het bloemen- en fruitcorso in het westland, feestavonden en dergelijke kom je De Bokkebloazers tegen.

Met de pastoor van Asten-Heusden, een masseur uit Hintham, een fysiotherapeute uit Den Bosch is de van oorsprong Dintherse kapel niet alleen qua muziekkeuze maar ook voor wat betreft de bezetting buiten de grenzen getreden. De diversiteit aan muzikanten en muzieknummers zorgen ervoor dat elk optreden van De Bokkebloazers een ware belevenis wordt !!

Foto van de blaaskapel